Niektoré jedlá (hlavne sladké 😋) dokážu rozžiariť nie len chuťové bunky, ale aj kuchynské stoly. Taká je aj želatínová dúha 🌈 Vyskúšajte ju.
Ingrediencie
- Rastlinný olej na vymazanie
- 5 balíčkou ochutenej želatíny: červená, oranžová, žltá, zelená a modrá (cca. 3 lyžice z každej farby)
- 1,2 l vody
- 475 ml nesladeného kondenzovaného mlieka
- 475 ml sladeného kondenzovaného mlieka
- 4 balíčky neochutenej želatíny
Postup
- Do obdĺžnikového festivalu 3l vložte tvarovacie veko.
- Priveďte 120 ml vody do varu. Pridajte 45 g červenej želatíny a miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí. Pridajte 120 ml studenej vody a znova premiešajte. Zmes nalejte do vymastenej formy, prikryte vekom a nechajte odstáť 30 – 60 minút, kým želatína nezostane pevná.
- Zmiešajte sladené a nesladené kondenzované mlieko v Mise ultimátum 2l a dobre premiešajte.
- V Micro plus kanvici 1l vymiešajte 1 balenie neochutenej želatíny s 2 lyžicami studenej vody. Dobre premiešajte a nechajte 2 minúty odstáť.
- Potom kanvicu vložte do mikrovlnnej rúry a varte 15-20 sekúnd na 900 W. Prilejte 235 ml kondenzovaného mlieka a znova premiešajte. Zmes nalejte do formy na červenú vrstvu, prikryte a vložte do chladničky na 30-60 minút, kým želatína nestuhne.
- Celý postup (body 2 až 5) zopakujte s oranžovou, žltou, zelenou a nakoniec modrou želatínou. Formu prikryte a nechajte v chladničke 5-6 hodín.
- Keď želatína stuhne, otočte formu hore dnom a odstráňte tvarovacie veko.
- Želatínovú dúhu vyberte z chladničky tesne pred podávaním.
Dobrú chuť ❤️